Achmea

Achmea zoekt voor het IT Management Traineeship toptalent. Heb jij het potentieel én de ambitie om al tijdens je traineeship een hoofdrol naar je toe te trekken in ons voortdurende streven om het verzekeren opnieuw uit te vinden? Dan ben jij misschien wel dé toekomstige leider die onze IT laat excelleren.

Vakgebied: IT - Overig
Locatie: Apeldoorn
Ervaring: Starter
Opleidingsniveau: WO

De functie
We laten je graag zien waar we jouw brains kunnen gebruiken binnen ons verzekeringsbedrijf. Want verzekeren in deze tijd betekent voortdurend de voorhoede opzoeken. Met producten voor de klantwensen van vandaag en morgen. En een organisatie die slim alle denkbare moderne technologieën inzet. Daarom werk je gedurende twee jaar aan vier opdrachten van zes maanden. Drie opdrachten vinden plaats binnen de verschillende afdelingen en op verschillende locaties van Achmea IT; je gaat je tanden zetten in actuele thema’s als innovatie, security, business intelligence en big data. Hierdoor krijg je een ruime blik op het verzekeringsbedrijf, doe je veel ervaring op, en ontdek je waar je goed in bent en wat je écht leuk vindt. Ten minste één opdracht voer je uit binnen een van onze divisies om de business te leren kennen. De opdrachten bepaal je in samenspraak met de top van de organisatie en sluiten aan bij je leerdoelen. Bovendien volg je voor je persoonlijke ontwikkeling zes keer een extern programma samen met de andere trainees. Dit zijn tweedaagse trainingen waarbij je Achmea even loslaat en aan de slag gaat met thema’s als leiderschap, macht en invloed. Deze dagen je uit om uit je comfortzone te stappen en te experimenteren met nieuw gedrag.

Het wordt dus allesbehalve een standaardprogramma: het is jóuw traineeship, en daarbij hoort een passend individueel traject zodat je als professional groeit op het gebied van zowel vakkennis als vaardigheden. Bovendien krijg je uitstekende begeleiding. Zoals van een mentor op een key positie binnen Achmea die je adviseert op zakelijk en persoonlijk vlak en die je ondersteunt bij het opbouwen van een netwerk binnen Achmea. Bij iedere opdracht fungeert de manager van de afdeling als coach on the job. Samen kom je immers verder ‒ dat gold al toen we in 1811 als Onderlinge werden opgericht.
Het profiel
We maken graag kennis met jonge talenten met het potentieel en de ambitie om kort na het traineeship een functie met veel verantwoordelijkheid binnen Achmea te vervullen. Natuurlijk moeten we wel bij elkaar passen. Check alvast of we hierop matchen:

• Je beschikt over een academische mastertitel, bij voorkeur in de richting van Informatica, Computer Science, Software of Computer Engineering, Wiskunde, Business Information Management of een andere technische master.
• Je bent maximaal twee jaar geleden afgestudeerd.
• Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands.
• Je bent goed in samenwerken en wordt gedreven door verbetering en vernieuwing.
• Je toont lef en leiderschap; je implementeert veranderingen om de toekomst een stap voor zijn.
Jouw afdeling
Verzekeren gaat in deze tijd wel wat verder dan je vakantie of ‘later’. Want hoe regelen we de aansprakelijkheid rond het gebruik van drones, de risico’s van zelfrijdende auto’s, of het uitlenen en verhuren van spullen in de deeleconomie? Deze complexe vraagstukken stellen nieuwe eisen aan onder meer de capaciteit, kracht en flexibiliteit van de systemen, netwerken, databases en websites. Zeker bij Achmea: met merken als FBTO, Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis, en circa 12.500 medewerkers in Nederland, zijn we niet alleen de grootste, maar ook de meest vertrouwde digitale verzekeraar van ons land. Denk dan aan ongeveer 10 miljoen klanten met elk hun eigen risico’s en verzekeringswensen. Dat betekent dat we een enorme verantwoordelijkheid dragen. Kortom, een uitdagende werkomgeving met complexe en maatschappelijk relevante vraagstukken, en eindeloos veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Bij uitstek voor ambitieuze recent afgestudeerde academici. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en eigen verantwoordelijkheid, zodat je ook écht een verschil kunt maken; binnen Achmea en (in)direct op het leven van veel mensen. Zo ben je verzekerd van een uitstekende start van een veelbelovende carrière. Zoals een belangrijke functie bij de ingrijpende transformatie waarbij talloze claimsystemen en schadesystemen worden geïntegreerd. Dus als je je op dit moment oriënteert op je eerste (of tweede) baan na je universitaire master, weet dan dat je bij ons vanaf de eerste dag voor de volle honderd procent meedoet.
Wij bieden
Kortom, young professionals die beschikken over de nieuwste vakkennis kunnen bij Achmea aan de slag in uitdagende en vooral persoonlijke traineeships. Deze starten op twee momenten in het jaar; op1 september en 1 maart. Er is een aantal rondes om jou beter te leren kennen. Allereerst maak je (vóór 27-11-2017) de Achmea TalentPitch. De TalentPitch is een online sollicitatie tool, waarin je verschillende stappen doorloopt. Naast het invullen van je gegevens doorloop je meerdere scenario’s, waarbij verschillende opdrachten horen. Vervolgens doe je een persoonlijkheidstest en in sommige gevallen een intelligentietest. Als laatste wordt je gevraagd documenten zoals je CV (een motivatiebrief is niet meer nodig!) te uploaden. Tussen deze stappen door krijg je verschillende filmpjes te zien met informatie over het bedrijf waarbij je solliciteert en de inhoud van de functie. Denken wij dat we misschien wel goed bij elkaar passen, dan krijg je een uitnodiging om (in december) met elkaar in gesprek te gaan op één van de Achmea-locaties. Als we beiden positief zijn, word je uitgenodigd voor de selectiedag (op 09-01-2018) waarbij je alle kans krijgt om je kwaliteiten te laten zien. Met als beloning, direct na afloop van de selectiedag, een contract om aan de slag te gaan als trainee bij Achmea!

Naast een startsalaris van circa €2.500 bruto (met een halfjaarlijkse salarisverhoging) kennen wij uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke pensioenregeling en een ov-jaarkaart. Je krijgt een telefoon en laptop, waardoor er mogelijkheden zijn om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken.

Op onze website werkenbijachmea.nl lees je meer over ons bedrijf. En kijk zeker op traineetakeover.nl voor de persoonlijke verhalen en vlogs van onze huidige trainees.
Solliciteren en meer weten?
Je kunt nu solliciteren voor het Traineeship dat start op 01-03-2018. Hoe? Knip en plak de volgende link in je browser en start met de Achmea TalentPitch!
https://achmeaitmanagementtraineeship.harver.com

Heb je nog vragen over het IT Management Traineeship of de sollicitatieprocedure? Je bereikt Noor Kok (Campus Recruiter bij Achmea) op telefoonnummer 06-10882913, of mail naar noor.kok@achmea.nl

Pssst… Achmea maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een werving-en-selectiebureau of andere intermediairs; dit doen we gewoon zelf.

Visit website